Voktet av sothøner

Festningen Rocca Scalgera voktet en gang den vakre byen Sirmione. Den velstående adelsfamilien fra Verona beseiret og tok til seg Sirmione på 1200 tallet.

Byporten til Sirmione går over en bru og voktes av borgen.
Mot Gardasjøen ble båtene voktet i denne havnen.

Sothønene har en egen særstilling som voktereUtsikten fra tårnet er spektaukær i dette flate områdetByggverket bærer to navn. Det andre er «Castello di Simione». I sin storhetstid var dette et av merkene på at familien var mekting. Svært mektig. I dag er festningen kun en godt besøkt ruin som voktes av en hel flokk sothøner. Til gjengjeld blir sothønene tatt vel vare på. Rundt i voldgraven er det små kunstige holmer som de holder hus. Eller reir. En artig liten ekstra dimmensjon når de har fullt opp av små kyllinger svømmende rundt seg…

Det er dette du ser når du kommer til Sirmione. Du må gjennom porten for å komme videre. Kommer du litt tidlig på dagen, så unn deg selv å stikke innom her aller først.Mot Gardasjøen ble båtene voktet i denne havnen Plassen er ikke veldig stor, derfor er det greit å komme seg innenfor mens den største turiststrømmen fremdeles er på vei. Igjen er dette et utmerket sted å besøke fra Campeggio Bella Italia, fordi kjøreturen hit ikke er mer enn 8-10 kilometer.

Solide vegger på det gamle byggverket, som er svært bra restaurert.

Det betyr jo også at det er godt mulig å sykle hit uten å være supersprek. Landskapet er paddeflatt og byr på få andre utfordringer enn trafikken.

Festningens rolle var foruten å vise styrke, også å være sterk. Plasseringen ytterst på halvøya på den lille tarmen som stikker ut i Gardasjøen, var strategisk viktig.Solide vegger på det gamle byggverket, som er svært bra restaurert Særlig for Scaligeri familien, men også seinere  de nye eierne som overtok i 1405 – nemlig venetianerne.

Bygget er godt renovert. Du får gå rundt både inne og ute på en stor del av hele området. Her får du se den fantastiske utsikten over byen, og du får se hvordan havneanlegget beskyttet flåten mot fienden.

Gammel båt fra festningens første dager.

Festningen er selvsagt utviklet gjennom tidene, slik som slike byggverk ofte blir.

Gammel båt fra festningens første dagerOm du ikke er spesielt interessert i slike gamle borger, kan utsikten over byen være verdt besøket. Her er mye historisk sus å by på. Vindbrua som en gang var eneste veien over til den gamle byen, er i dag erstattet av en gangvei. For å kjøre over her, må du være gjest på et av hotellene på stedet.

Utsikten fra festningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.