Vintercamping i syd

Snø er ikke noe som er forbeholdt her i nord. Se disse bildene fra flate Bayern og vakre Inntal i Østerrike.

Vakker utsikt mot Chiemsee i vinterklær
Inngangsporten til plassen ved Chiemsee

Vintercamping er ikke et nordisk fenomen. I Østerrike og Tyskland er det til og med ganske vanlig. Som her på Chiemsee Camping Rödlgries i Bayern og på Camping Inntal i Wiesing nær Innsbruck.

Restaurant og butikkbygget

Jeg har aldri vært på disse campingplassene på vinterstid, men har fått lov til å vise bildene fra begge steder her på denne siden.

Alpene reiser seg steilt opp rett bak campingplassen. Salzburg er heller ikke mer enn 40 minutter unna.

Begge plassene er åpne hele vinteren. Plassen i Bayern ligger tilsynelatende i et lavt og flatt terreng. I virkeligheten har Tyskland reist seg 518 meter over havet, selv om du egentlig ikke har registrert noen bakker på flere timer når du kommer hit. Terrenget stiger simpelthen kun litt hele tiden.

Jeg regner med at de brøyter litt mer plass til deg når du kommer 🙂

Mens jeg skriver dette den 2. februar 2019, viser værmeldingen nye 40 centimeter der nede. I tillegg har det kommet mye siden disse bildene ble tatt tidligere i januar. Vakkert, ikke sant?

Du kan se hvordan det ser ut sommerstid her

Dette bildet er tatt fra uterestauranten i Wiesing (som sikkert er stengt nå…)

Spikertelt er det kraftige restriksjoner på i Tyskland, så vidt jeg har kunne få med meg. Men teltene som brukes er svært solid og har opp til 40 millimeter x 40 millimeter firkantrør som ramme. Disse er svært vanlige i hele Tyskland, men også i Østerrike og Sveits.

Du kan se mer om dem her

Her er det vakkert på sommeren, men også nydelig vinterstid.
Også et bilde fra terrassen i Tyrol

Camping Inntal er en idyllisk perle rundt 30 kilometer før Inntal når du kommer fra München. Vi fant denne plassen første gang i 2003 og forelsket oss i den. Siden har vi vært der tre-fire ganger til. Sommerstid er det frodig i Tyrol, grønt. Vi har registrert tidligere at her er det mulighet for å koble direkte på gass, i alle fall for fastliggere. Aner ikke hva strømmen koster i Østerrike, men den er tydelig en del dyrere enn her hjemme.

Denne plassen ligger i et lite tettsted som heter Wiesing, akkurat der hvor Achental og Zillertal går inn sidedaler til Inntal. Flere av fastliggerne er tyske, og mange av dem er også ivrige vintercampere. Begge plassene tilbyr plass til deg om du kommer med egen vogn eller bobil også vinterstid.

Wiesing ligger på knappe 600 meter, fjellene bak strekker seg mer enn tre ganger høyere enn det. Rett bak i Achental er det flere vintersportssteder. Det er også bare korte kjøreturer til både kjente og ukjente vintersportsteder som Kitzbühl. Dit kommer du på 45 minutter med bil.

Til for eksempel Reit im Winkl er det 70 kilometer. Derfra til den første campingplassen på denne siden er det 27 kilometer.

Her kan du se Camping Inntal sommerstid.

Når du ser på campingvognene her, legger du kanskje merke til at det ikke finnes en eneste en som er av norsk, svensk eller finsk merke. Det er for meg et godt bevis på at vintercamping kan glede selv uten de såkalte «vintervognene».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.