Venezia – her kommer vi!

Jeg kan ingenting for det. Da verden begynte å se ut slik som den gjør på bildet over, da skjedde det noe med meg. En ekstra liten kribling i brystet. Automatisk strammet jeg opp ryggen og lot Venezia komme nærmere og nærmere.Slik ser det ut når du nærmer deg med båten

Sånn ser det ut når du kommer mot Markusplassen med båt fra Punta Sabbioni. Storslått!
Båt nummer 14 fra Punta Sabbioni

Ingenting er egentlig galt med fly, av og til kan de til og med være veldig behagelige. Men du føler liksom ikke avstanden på den samme måten. Opplevelsen blir en ganske annet når du tar deg bryet med å reise langs bakken hele veien. Følelsen av å nærme oss Venezia sjøveien, ble bare større og større etterhvert som vi nærmet oss. Nesten i største laget…

Rett før vi kan gå om bord!

Hvis det er en av campingplassene på Lido di Jesolo, du har som base, da kommer du til Punta Sabbioni for å ta ferjen over til den lengendariske byen i Nord-Italia.  Har du fulgt mine råd og lagt deg inn på Camping  Marina di Venezia, så er det lekende lett å ta seg inn til byen.  Hele sommeren går det egen buss fra plassen. Ofte.

Busser går fra campingplassene. Det er billigere å kjøpe billett på ferjekaia enn på campingplassene – men da må du jo først komme deg dit…

Billett kjøper du i informasjonen på utsiden i porten. Gjør det enkelt for deg selv, kjøp en full billett som inkluderer bussen til havnen, ferjeturen over og fri adgang til alle offentlige båter rundt i lagunen.  Det er ikke nødvendigvis kjempebillig, men enormt praktisk

Det er faktisk ikke mye søppel i Venezia lenger, men noe fester seg naturlig nok i tangen.

Samlebillett gjelder alle som reiser til Venezia. De finnes i ulike varianter. Kjøp en billett som er gyldig på vaporetti og ferjer. I tillegg bør du koste på deg litt lærdom om hvordan Venezia fungerer. Vaporetto heter de avlange båtene du ser to av på det første bildet. Husker du tallet 1 – så kan du kjøre opp og ned Grande Canal i melkerutetempo. Navnet betyr egentlig dampferje – eller noe der omkring. Som alle andre substantiv på italiensk som slutter på o, til i i flertall. Altså Une vaporetto, men due vaporetti.  Ferjebilletten tror jeg koster en euro eller to for enkeltreise.

Gled deg – du er snart framme.

Ferjen til høyre, er ferjen til Venezia. Fordi vannet er en grunn lagune, må båten ta en litt ekstra lang vei. Men du er framme på 30-45 minutter – så vidt jeg husker… Fordelen med å ta denne ferja og ikke den lille og billigere som ligger rett ved siden av, er at denne går oftere og lenger på kvelden.

Gled deg – du er snart frammeOmbord i ferjen er det plasser i hopetall, men det er også hopetall av folk. Her får du en forsmak på hva det vil si å være på en av de mest berømte turistmålene i Europa.Bare venn deg til at det blir godt med folk!

Selve turen over er en gedigen opplevelse i seg selv. Jeg tar denne gjerne på nytt når som helst! Du får med deg byggingen av de enorme havslusene som skal redde byen fra å bukke under og drukne, og du får et unikt bilde av hvordan denne verden egentlig er bygd opp. Rett og slett en stor opplevelse!

Har du ikke kommet til Venezia vannveien, så unn deg en tur ut i lagunen. For eksempel bare en kort tur ut med vapportto 1 ut til Lido. Sjekk om du kan komme tilbake med den samme båten, eller benytt anledningen til å kikke litt på land der også. Når du vender deg om, kommer du inn mot Venezia og Markusplassen. Det må simpelhen bare oppleves.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.