Velkommen til Heidiland

Huset du ser oppe i bakken på bildet til høyre, er huset hvor filmen om Heidi ble spilt inn. Kom og bli med!

Heidiland ligger ikke midt i en stor by, men desto vakrere til. I dalen nedenfor buldrer motorveien til Italia.

Stedet er Maienfeld, ikke så langt i fra Chur og derfor heller ikke så veldig langt i fra Davos i Sveits. Jeg skal innrømme at jeg faktisk ikke kunne huske Heidi da jeg besøkte stedet. Årsaken til at vi i det hele tatt kom til huskrullen med Heidimuseet, er mildest talt tilfeldig. Og den er dansk.

I følge opplysningene på stedet skal dette være stedet hvor filmen ble spilt inn.

Vi befant oss på campingplassen i Liechtenstein hvor vi kom i prat med en dansk familie. De hadde vært på stedet en gang før, og fortalte om Heidiland, som de mente lå Liechtenstein vel 20-30 kilometer lenger unna. I mitt hode kunne ikke det stemme. Rett og slett fordi landet ikke er så stort. Til grensa til Sveits er det 9 kilometer i den retningen. I motsatt retning er det 17 kilometer. Over Rhinen bare noen hundre meter. Derfor måtte jeg bare finne ut av hvor dette var.

Aner ikke om forfatteren har vært her, men landskapet her i alpene kan inspirere til skrivekløe.

Ute på motorveien er det store skilt med Heidiland. Da forsto vi at dette brukes for alt hva det er verdt. Hele regionen er Heidiland ferieregion, med fotturer, golf og alt hva som måtte ønskes. Pluss et lite sted som er stedet hvor vi besøkte.

Det ligger ikke mer enn 14 kilometer fra campingplassen, om du kjører den indre veien til Maienfeld. Eller litt lenger om du tar motorveien. Egentlig en god ide å kjøre motorveien i Sveits den ene veien og i kanten av fjellet på den andre. Selve stedet  med museet ligger et stykke oppe i fjellsiden, på et sted hvor du ikke tror du har kjørt rett…

Men det står skilt fra Maienfeld.

Over ser du det lille hullet i gulvet som gikk opp til rommet hennes. Selvsagt går det en trapp til, hvis ikke ville jeg aldri ha kunne ta bildet …  Selv hadde jeg kun vage minner om Heidi, kona derimot kjente igjen alt umiddelbart. Og at boka til Johanna Spyrer har vært populær, hersker ingen tvil om. Den har blitt oversatt til et stort antall språk. Antall japanske turister viser at også de har fått boka på sitt språk.

Dette er selvsagt et sted for spesielt interesserte, men selv for oss som ikke er det, var det artig. Og i løpet av et par timer ble minnene fra gamle dager kallet fram. For på et aller annet tidspunkt har jeg som liten sett filmen. Eller tv-serien. Eller begge deler…

Som seg hør og bør finnes her også souvernirbutikk. I tillegg får du deg en liten hyggelig biltur opp i fjellsida uten at veiene blir skummelt bratte, og du får en flott utsikt over dalen hvor motorveien fra San Bernardino  kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.