Vask deg ut av problemer

En av de virkelige store fordelene med campingvogner, er at de ikke krever all verdens vedlikehold, men tro ikke at du kan gi totalt blaffen!

Dette er et middel som fungerer bra, men det går an å bruke annen såpe også…Selvsagt kan du gi blaffen, men om du vil gjøre livet litt enklere for deg selv, da bør du spandere på deg litt vask av og til. Enten vogna står fast på ett sted eller om du kjører rundt på den hengende etter bilen.

Det er ikke så mye du behøver å huske på, men glem alt som heter høytrykk. Du kan bruke en høyttrykkspyler, men da må trykket justeres svært lavt. Ellers risikerer du å få vann på steder hvor vann ikke bør være.

Denne har jeg gode erfaringer med, både med og uten voks.

Såpen du ser på bildet over, er en klassiker i Norge blitt. Vær omtenksom når du velger såpe. Mange såper vil ødelegge tetningsmassen som er brukt mellom platene i vogna di. Det betyr at du vil risikere å få fukt inn. Og det vil vi vel ikke?

Globex 80 selges på 1 liter og 5 liters kanner.

Såpe fra Skien Såpefabrikk 2011 fikk jeg se en for meg ny såpe i aksjon. Nemlig caravansåpen til Skien Såpefabrikk. Jeg har ikke peiling på om den er bedre enn Globex 80, men den virker i alle svært bra…

Har du sett noen gang vogner som er mer grønne og sorte enn hvite? Det skal ikke mer enn en sesong eller to til før vogna di vil bli skikkelig inngrodd med både mose og nedfall fra himmelen. Og fra trærne. Såpe a la Globex 80 vil ta knekken på det meste av det. Men ett ørlite triks til. Selv om det koster både tid og krefter:

Denne er også bra.

Polering! Spanderer et lag med voks på vogna både vår og høst. Da blir den lettere å vaske, samtidig som det blir vanskeligere for mosen å gro til.  Bruk hva slags voks du vil, men enkelte av caravanvoksene jeg har prøvd, har vært litt enklere å få av igjen. Det er nemlig nok jobb å få polert aluminiumsplater med berg og dalbane struktur…

Taket er et problem. Noen vogner kan du gå på, men for meg er det ikke en gang vits i å tenke på. Med 2,30 vogn er det relativt enkelt å komme til fra sidene i gardintrapp. Jeg bruker rett og slett våtvoks som jeg sprayer på, og drar av med et pussskinn montert på en langkost /gummisvabe. Siden dette ikke akkurat er polering, så må jeg gjøre det tre-fire ganger i sesongen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.