Vakker by med dyster historie

Peschiera del Garda ligger k loss inntil motorveien A4, vi velger å trille syklene stille inn. Fra Camping Bella Italia er det temmelignøyaktig en kilometers tur på en paddeflat vei.

Pescheria er en liten, koselig by.

Promenaden fra Bella Italia til PeschieraFra hovedveien blir dette enda en by. Kommer du langs strandpromenaden, trer skjønnheten fram Byen teller ikke mer enn 7 500 mennesker, eller omtrent det samme som bor på campingplassen…

Promenaden utenfor byen.

Strandpromenaden er tydelig i utvikling. I følge Googles kart er det ikke mulig å gå hele veien, men i virkeligheten er det intet problem. Likevel, sommeren 2010 var de i full gang med å bygge et nytt boligkompleks nøyaktig der hvor Google mener det ikke finnes vei. Nå gjør det det…

Vent ikke å bli alene i de travle gatene.

Den lille stripen med strand ligger inntl veien hele strekningen inn til byen. Som ellers rundt mesteparten av Gardasjøen, her er det lite som minner om sandstrender. Langs promenaden er det strand – med småsteinSnarere er det små steiner både på strand og i bunnen av vannet. Alle sammen er malt opp fra alpene og fulgt med vannet gjennom tidene. Den mye sanden er drevet videre med elvene og skapt området rundt Venezia. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Trivelige bygater.

Da kommer vi inn i byen. Pass deg for bilene, selv de små originale Fiat 500 gjør vondt å få på seg i fotgjengerfeltene..!

Fortifiseringen av byen er markant.

Fra Peschiera kan du reise ut på en av de gamle båtene og oppleve Gardasjøen fra vannet. Det står på planen en annen gang, så foreløpig vet jeg lite om hvordan det er. Igjen: Drømmer er til for å drømmes.

Det er dette som er en ordentlig Fiat 500Byen er ikke større enn at her finner du lett fram uten kart. Det historiske suset gjelder her også. Byen hadde en sentral rolle i området helt tilbake til i alle fall 1400-tallet hvor den var en del av de fortifiserte byene. Jeg begynner med si at historien har dysterhet i seg. Kanskje er det ikke riktig, men slagene har blitt kjempet her. Hele tiden fra 1400 har den spilt en viktig rolle, ikke minst i forbindelse med Napoleon krigene.

Mindre enn 50 år etter at Napoleon var sør for alpene, spilte Peschiera på nytt en viktig rolle. Denne gang i den første italienske kampen for sin frihet. I 1848 kom freden etter en seks uker lang krig ledet av Geral Rath i mai i 1848.

Denne elva renner ut av Gardasjøen, treffer Po før den når havet.

Dette er elva som Gardasjøen renner ut av og seinere til Po og havetFestningen er i byen i dag, men er både vanskelige å oppdaget og markant. For her snakker vi at deler av den gamle bydelen rett og slett har vært inne i mellom de store murene. Rundt byen er det voldgraver.

Broen over til festningsmuren som rammer inn deler av byen.

Inne i sele byen er trangt og koselig. Først og fremst gater som tydeligvis er opptatt av at her kommer turister innom, men også en god del intime smug.

Hyggelige restauranter er overalt, men kanskje særlig inne ved utløpet av elva hvor utsikten til det dovne livet på den er framtredende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.