Våger du la være å låse?

Hjullås på nederlandsk vognlåsen som vi så på denne nederlandske vognen, er ikke kanskje ikke den peneste – men rett så effektiv.

Denne låsen så jeg på en nederlandsk vogn i SommerachDu kan komme med tusen motargumenter, at du aldri blitt frastjålet noe som helst. Da kan du bare la være å lese videre. Oppigjennom årene har jeg hørt en hel bråte historier om dem som har opplevd å få vogna stjålet på tur. Det kan du være viss på at disse nederlenderne har opplevd.

Selv bruker vi en original Al-ko lås som låser kulehansken. Fordelen med en er at den låse armen nede og at den kan brukes både når du kjører og når vogna er koblet i fra. Når vogna ikke er på bilen, er den mest effektiv om du har en liten sikkerhetsball i kulehansken.

Slike låser er det en del som bruker, særlig engelskmenn har jeg sett bruke dem.

Al-kos orignallås kan brukes også mens du kjører. Tilsvarende finnes for Winterhof drag til Hobby
Nedenfor ser du Al-ko Safety låsen. Denne låsen passer rett på Al-kos egne drag – skulle også bare mangle. Helt uten noen montering på de nyere dragene. Det fine med denne låsen er at du også kan låse draget når hengeren er koblet på bilen. Er du redd for å miste nøkkelen, slik som jeg, så fester du den bare til nøkkelen du har til vogna. Da er den alltid lett å finne…

Koblingen du ser her, er Al-ko, med stabilisator AKS 3004. På sveiva til hjulet, er det håndtak for å få bedre tak om du trenger å dra i vogna forfra. Så sparer du  håndtaket til AKS-en.  Sveiehåndtaket har også innebygget vekt, slik at du i alle fall får en ide om hvordan kuletrykket er.

Alko Safety lås. Kan brukes når vogna er på bilen eller alene. Uten bil brukes plastkule for å sperre kulehansken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.