Sving til side – camping kattehode!

Her ser du hvordan elva snor seg. Plassen ligger rett over der hvor det stor «Steigerwald

Vår camp let
Vår første tur hit – med Camp-let

Camping Katzenkopf fant vi ved en tilfeldighet sommeren 2005. På vei hjem fra Wien møtte vi et forrykende uvær nord i Bayern. I stedet for å fortsette rett fram mot A7, svingte vi til siden og fant flere perler langs en snor!

Selv om vi hadde gode kart, fattet vi det ikke helt til og begynne med. Det er nemlig et eller annet rart når du møter navn du har hørt om i geografitimene for en mannsalder siden. Du tror det liksom ikke helt før du har latt tida synke inn. Elva Main må jeg innrømme at jeg ikke kjente som noe annet enn tilslepet til bynavnet Frankfurt am Main…

Denne parsellen var i mange år nær en atraksjon for oss. Hvor mye pyn er de i år, mon tro?
Se palmene hvordan de har vokstg. Dessverre var alt borte da vi besøkte plassen sist i 2017.

Nord i Bayern er vi nå. Nesten ved Würzburg, temmelig nøyaktig 30 kilometer unna. Tror det skal bli cirka rett øst. Her går krysset som det er naturlig å dreie inn i når du kjører A7 fra Hamburg og skal til  Wien eller München.Campingplassen ligger bare noen få kilometer fra hovedveien. Beskrivelse følger lenger nede.

Plassen er ikke enorm, heller ikke liten. Her er Fendt land. Da vi kom tilbake i 2007 talte vi opp i mot 30 slike vogner. Mens Hobby var i mindretall. Ikke akkurat Norge. Men så er det jo akkurat i Bayern som Fendt lager vognene sine også.

Vi har benyttet plassen en rekke ganger siden 2003, siste gang i 2017. I seinere tid har plassen utvidet seg voldsomt

Idyllisk
Main er en utrolig vakker elv – i alle fall i dette landskapet

 To av gangene brukte vi ordinære plasser med romslig mål til bil og tilhenger. Her ser de deg nemlig an og hjelper deg til å finne en plass som passer. Har du hund, er ikke det populært på hovedplassen. Men frykt ikke, for her finnes en ekstra campingplass – for dem med hunder! Til gjengjeld er hunder strengt forbudt på hovedplassen. Supert, spør du meg. Jeg har ikke noe i mot hunder, men en god del hundeeiere kunne ha godt ha vært litt bedre dressert…

Hovedplassen er også der hvor restauranten holder hus, og respesjonen, kiosken og det flotteste sanitæranlegget.

Plassen er romslig og veldig hyggelig med Main som grense hele veien

Aner ikke hvordan det er med stjerner på plassen, men servicebygget holder god standard. Ingen snerten luksus, men over gjennomsnittelig reint. Typisk tysk, med andre ord.

Restauranten derimot, den er verdt turen innom. Ikke bare smaker maten nydelig, her er også prisene så lave at servitørene ikke behøver skamme seg når de leverer regningen. Som Knødelmann kan jeg ikke annet enn å anbefale både plassen og maten.

Det er også kortstopp på denne plassen. I praksis betyr det at du får parkere vogn og bil sammen for overnatting – til redusert pris og bryderi. Da får du en plass som ligger slik an at du ikke behøver å tenke på slite deg mellom andre ekvipasjer med snorkende campister.

Transitt
Utenfor porten er det egne transitplasser – alle fasciliteter tilgjengjelig

Selvsagt har du tilgang på strøm og toaletter -og like selvsagt mulighet for å fylle opp vanntank og slippe ut det vannet du ikke vil ha med deg.

Rett inn til campingplassen ligger landsbyen Sommerach. Når jeg sier den er i gangavstand, så mener jeg det. Faktisk godt under en kilometer.

Omgivelsene er også flotte. Her er drueranker i et enormt vinområde langs elvesidene, her er små idylliske landsbyer. Faktisk flere av dem innen rekkevidde for en kort sykkeltur. Området er regulert til nettopp det formålet. Men det er også flott utgangspunkt for å besøke byene Nürnberg og Würzburg.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.