Stillhetens brøl i Sveits

Campingplassen vi fant på kartet hjemme, avslørte at beliggenheten ikke nødvendigvis var stille idyll. Så feil tok kartet.

Flyplass er stikkordet. Campingplassen ligger helt oppe i en flyplass. Likevel gjør det ingenting, for her brøler stillheten det meste av tiden. Faktisk er det så stille at det er moro når flyene kommer og støyer litt.

Vi kom kjørende på A13 og svingte av nærmeste i blind etter GPS’n i bilen. Damen i dashbordet lokket oss av motorvegen og i retning av mer grisgrendt strøk.  Plassen bærer navnet Lugano, men ligger ikke i denne byen.  Snarere den lille byen Agno med 4 500 innbyggere.

Campingplassen oser hygge og vennlighet. Vi blir tatt hyggelig imot av en godt voksen kvinne som snakker eksellent engelsk. Det er jo også veldig bra, kantonen Ticino er italiensk språklig.

Campingplassen er padde flat midt inne i mellom alpefjellene

Plass får vi nede ved vannet, dette er også de dyreste plassene. Prisen er ikke lav, men den er heller ikke skyhøy. Her hjelper CCI-kortet oss med 10 prosent. Dermed har det allerede betalt seg med god margin. I tillegg får vi utlevert et lokalt tilbudskort gyldig for like mange dager som vi skal bo på plassen. Dette gir oss gratis lokaltog de fem kilometerne inn til Lugano, eller hvor enn vi ellers ville ønske å reise mens vi er her.  Kortet gir også redusert inngangsbillett til flere severdigheter, blantannet Sveits i Miniatyr i Melide. Du skal faktisk ikke bruke kortet rett meget før du har tjent en pen slant på det.

Vogna vår på plass med Isabella Sunshine-teltet på.
Fastligger

Parsellene er relativt flate, det er lett å plassere vogna, men det er ikke mer plass enn akkurat – selv om vi må la bilen være utenfor porten på parkeringsplassen. Akkurat det kan vi godt nok like på en campingplass så lenge vi har campingvogn. Med telt eller teltvogn er det straks mer besværlig.

Hytte for leie

Stedet er ryddig og rent. Sanitærbygg er det to stykker av, begge flotte uten å være luksuriøse. Standarden er høy som på en skandinavisk fem stjerner, men uten å være så  flott som de flotte tyske, østerriske eller italienske.  Det finnes flusst av plasser som ikke har denne samme utsikten til Luganosjøen, men skal du være noe få dager slår neppe den litt høyere prisen spesielt mye ut.

Plassen er stor og ryddig, fastliggerne er skilt ut fra løsliggerne

Her er det også gode vaskemuligheter til både klesvask og oppvask. Pluss en hyggelig restaurant med bar og en akkurat stor nok butikk. Den siste er ikke fullsortiment, naturlig nok, men den rekker langt. Det er halvannen kilometer å sykle inn til nærmeste kjøpmann. Litt lenger er det til jernbanen, men du er der på under ti minutter med sykkel selv om du tar det med ro.

Utsikten mot Luganosjøen er upåklagelig og ikke så rent lite idyllisk

Og hvor kommer brølet fra tittelen inn i bildet?  Det er stillheten som brøler, her er det dønn stille. Faktisk er det så rolig at det er deilig når det kommer et jetfly buldrende inn, så nært at du tror det skal lande mellom deg og naboen. Det er ikke plagsomt, bare artig. Lugano er ingen stor flyplass, her er halvannen kilometer lang flystripe så det lander store jetmaskiner, men så sjeldent at det blir mer en kuriositet å bo så nærme plassen.  Det siste flyet da vi var på besøk kom i 21.30-tida. Faktisk et spetakulært syn når det flomlyste opp sjøen når det dukket opp bak fra alpene.

Denne flyplassen er et utmerket utgangspunkt for å besøke Lugano og den vakre Luganosjøen, men det er også ikke lange turen over til Comsjøen eller Maggioresjøen.

Flyplassen er tett på, men det blir nærmest bare en kuriositetOne thought on “Stillhetens brøl i Sveits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.