Bari -Oppdagelsesferd på støvelens hæl

Det er kanskje enda mer spennende enn å reise med campingvogn. Tenk deg det selv. Du legger deg i Venezia og våkner opp nederst på støvelen. Du går ut og oppdager at palmene er frodigere… Velkommen til Bari sjøveien!

Dette er måten vi kom hit på. En gedigen campingplass til sjøs.

For meg ble opplevelsen av Bari en smule absurd,i alle fall i starten. Jeg har aldri til dags dato vært på en chartertur noen steder. Ikke nå heller, men som passasjer på et cruiseskip blir du en brikke av mange. I løpet av noen minutter skal 2-3000 mennesker i land samtidig og hoppe om bord i hver sin buss. Finn riktig buss! Let etter nummer 1. Snart oppdager du neste spenningsmoment:  Ikke mist guiden. Båten går om fem timer, er du ikke om bord, så må du finne deg en annen måte å komme deg fra stedet.

Livet leves i gatene, bare forstyrret av turister.

Tempoet er høyt, hodet virrer. Her er mye nytt å suge inn. Først en gammel festning som vi dessverre aldri fikk sett fra innsiden. Skulle gjerne ha vært der inne og sett hvordan de er laget så langt sør i Europa.

En av de mange som lager pasta i gatekanten: Oricchette er spesialitet for Puglia.
Selvsagt skal man smake den lokale maten. Oricchette betyr øre.
Smugene er mange.

Bari er en by som er fylt opp til randen med historie, i alle fall i gamlebyen. Selve navnet på byen er gresk, selv i dag er dette en viktig havneby med transport nettopp til Hellas.

Byen kan også by på en gammel festning.

Jeg elsker å besøke steder som jeg ikke vet noe om. Forskjellen fra Bari og den delen av Italia som jeg har besøkt tidligere, er at her skjer livet i gatene. Det er folk oppholder seg, det er her de snakker sammen, mange drar arbeidet sitt ut hit, det er her barna leker. Byen har rundt 320 000 innbyggere, men skal ha omtrent like mange i det nære oppland slik at byområdet nærmer seg millonby.

Religiøse symboler og små bønneplasser er ofte å finne i katolske land.

En stor del av inntektene kommer fra turistene. Cruiseskipene anløper tydeligvis ofte. Derfor blir det køer i gatene.

Et sted hvor vi ble stående og se på produksjon av den lokale pastaen som håndlages i døråpningene i private hjem, sperret vårt følge på vel tredve hele gata. Guiden var snakket i vei på engelsk og tysk, med en detaljrikdom som ble ulidelig kjedelig etterhvert som du måtte høre det repetert på språk nummer to. Med ett ble det vanskelig å høre henne. Musikken gjallet mellom husveggene. Smilet vårt ble stort da det var en ung kvinne på balkongen rett over hodene våre som skrudde opp musikken sin høyt med et gedigent glis over munnen.

Plassen er trang, jeg er ikke sikker på om jeg hadde vært begeistret for alle turistene som går forbi ustanselig.

Byen har to veldig flotte kirker, det må jeg ha med her. De vil bli omtalt i egne artikler. St.Niklas er spesielt verdt å nevne, fordi det er ingen ringere enn Santa Claus. Eller Julenissen. Sa noen at han kommer fra Nordpolen?

Postkort må skrives. Det er stadig artig å få noe i den fysiske postkassen!

Jeg har helt glemt å nevne at den lokale pastaen – som jeg fremdeles ikke husker navnet på – smaker fortreffelig.  Når den har kommet seg ut av døråpningene, ser den slik ut som du ser på tallerknen min. Til tross for at vi ikek var mange timene i denne byen, så ble det tid til å smake den lokale spesialiteten. Noen kjøper suvenirer til å ha på en overfylt hylle, andre bærer den med seg i magen. Det blir tungt etterhvert, men er verdt det…

Jeg vet intet om campingplasser her nede, bortsett fra at jeg på en måte har veldig lyst til å kjøre ned hit. Det er  vel 800 kilometer fra Venezia, så det er ikke lange veien. Men det betyr at du fort passerer 3 000 kilometer en vei for å komme ned hit. Men det frister.Og særlig mye lenger ned i Europa er det heller ikke mulig å komme. Ser du på kartet er det bare et lite stykke over til Albania. Uansett, Bari er verdt et besøk, og jeg er rett sikker på at det finnes et vell av steder å besøke i nærheten…

Et lite marked

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.