Om

Jeg elsker å reise, og jeg elsker å dele det med andre.  Min egen hunger etter mer kunnskap om likt og ulikt er nær ustoppelig.

En gang  tidlig på 2000-tallet lette jeg forgjeves etter mer opplysninger om både ditt og datt, uten å finne. Derfor startet jeg min egen hjemmeside : «Totem langs landeveien», etter inspirasjon fra hva jeg hadde lest om primitiv religion blant aboriginerne i Australia som knyttet sitt tomtem til sitt bryst og lot de symbolisere verdens midt. Som nomader reiste de aldri noe sted uten sitt totem, følgelig var det alltid midt i sentrum av sin egen verden.

Camping er den ferieformen jeg liker best. Fikk overdose av hoteller tidlig i 20-åra, men hatet tanken på camping. Gradvis lot jeg meg omvende, først med telt.  Teltet ble avløst av en Camp-let teltvogn, deretter ble det campingvogn.  Friheten er stikkordet, friheten til å oppdage hva som skjuler seg bak nese sving. Europa er lite, Europa er stort. Jeg simpelthen elske å kjøre tverst igjennom Europa, gjennom det flate Tyskland, over fjellene midt i Tyskland og endelig klatre over alpene via Sveits eller Østerrike til Italia og Middelhavets varme strender.

Turene legger i veg på, kan du ha like stor glede av om du bruker fly, tog eller bil.  Jeg påberoper meg likevel å være campingmisjonær, fordi jeg ønsker at andre også skal finne den samme gleden. Håpet mitt er at du vil finne noe å glede over, at jeg kan gi deg inspirasjon til å reise, kikke rundt nye hjørner. Derfor er mesteparten av disse sidene viet reising. En evig reise.

I skrivende øyeblikk, rett før jul i 2018, har jeg notert ned at vi har tilbrakt rundt 800 overnattinger i telt, teltvogn eller campingvogn.  For å få til dette har vi campet i 21 år, om vi ser bort i fra alle campingturene før vi flyttet hjemmefra. Absolutt de fleste overnattingene har vært utenfor Norges grenser, fordi vi elsker å oppdage nytt. Jeg har også en litt over gjennomsnittlig glede av å skrive, det er også hva jeg i stor grad har levd av i hele mitt yrkesaktive liv. Derfor har jeg 35 års erfaring i å skrive tekster. Fotografier har også ledsaget brorparten av ordene jeg har skrevet opp igjennom årene. Min første artikkel med tekst og bilder hadde jeg på trykk som 13-åring i 1977.
I dag arbeider jeg offentlig virksomhet.

Feriene våre langs landeveien har ført oss mer enn 100 000 kilometer rundt om i Europa i løpet av disse årene, 80 000 kilometer er med tilhenger. Da behøver jeg vel ikke si at jeg er rimelig glad i å sitte bak rattet.  Når jeg sitter bak rattet slapper jeg veldig av, særlig om jeg har campingvognen diltende bak bilen. Jeg har rundet 1 000 000 kilometer og har kjørt i Japan, Australia, USA og i 18 europeiske land.  En gang trodde jeg at det gikk an å mette reiselyst, i virkeligheten øker lysten proporsjonalt med reisene.

Gi meg gjerne tilbakemeldinger på det du leser. Du kommer nok ikke til å finne GPS-koordinatorer til mine reisemål. Jeg elsker teknikk og duppeditter, men ikke så høyt som jeg elsker kart. På kart kan jeg nemlig reise hjemme i stua uten å luke øynene. Hvis jeg klarer å pirre din nysgjerrighet akkurat så mye at du har lyst til å reise ut, så føler jeg at jeg har lykkes.  Siden jeg startet med hjemmeside om camping har jeg dyttet en del folk ut på vegen. Flere av dem har havnet i Italia. De har kommet tilbake og fortalt meg at de har fulgt mine tips. Det gir arbeidet bak disse sidene en god mening.  Håper du også kan ha litt glede av dette.

Ha en riktig god tur!

Tor Arvid Austråt Gundersen, Campist