Nordsløyfa på Nürburgering

Sett deg inn i bilen og gi gass! På Nürburgring kan du prøve din egen bil på den over to mil lange legendariske banen – for en neve Euro.

Du kan få et glimt av banen uten å betale deg inn – om du vil det.
Dette er borgen i selve byen, altså NürBURG.


Banen ligger i Eifellandskapet, tett inntil hjørnet hvor Mosel renner ut i Rhinen ved Koblenz.

Dette viser hvordan du på noen feriedager kan tilfredsstille de fleste familier. Nemlig med Koblenz, en tur nedover Rhinen eller oppover Mosel. Du kan besøke Villeroy & Boch museum og fabrikk, du kan besøke Tysklands eldste by Trier. Alt innen for en times kjøretur! De fleste av disse reisemålene finner du her inne under reiser i Tyskland!

Her ligger banen


Det er noe helt spesielt ved å parkere egen bil på parkeringsplassen utenfor hovedinngangen til denne legendariske banen. Dessverre er planleggingen paradoksalt nok ikke en del av mitt vokabular bestandig. Denne gangen ble det besøk på sparket, derfor var den turistmessige åpningstiden over i 17-tida. Men et lite glimt inn fikk vi, pluss noen høye turtall på nært holdt der hvor det er mulig å komme inn og se inntil Nordschliefen.

Kjøreskole får en litt annen betydning her.


Ved inngangen til anlegget der hvor du ser Porschen svinger inn, finner du turistkontoret. Der stikker du innom og blir enten lykkelig over å komme inn eller ikke fullt så lykkelig over og få vite at det er stengt (min opplevelse)

Inngangen til Det aller Helligste.
Her går det skikkelig fort…


Uansett får du et glimt!. Og bildene jeg har tatt fra selve Nordsløyfa, er tatt lovlig utenfor gjerdet. Følger du veien rundt, finner du minst denne plassen. Og for oss som har kjørt sløyfa utallige ganger på xbox360 og pc, vet hvor det er 🙂


Anlegget ligger en liten kjøretur fra Koblenz, eller om du er Køln, Aachen eller Düsseldorf, så bruker du heller ikke lange svippen ned.
Det skal være klar over, er at verden er ikke helt lik her nede og andre steder. Min opplevelse var at det gikk skikkelig fort også på veien rundt banen. Ikke alle husker tydeligvis hvor banen slutter og begynner. Derfor skal du se deg godt for når du kjører rundt – her stanser du i alle fall ikke i veibanen. Det kan bli det siste du gjør!

Nordsløyfa
Du kan prøve banen med egen bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.