Midt i ingenting

Campingplatz Riedsee am Riedstadt ligger midt i ingenting. Likevel når du Frankfurt, Mainz, Darmstadt og Heidelberg på under en time.

Resepsjonen gir ikke noe hyggelig inntrykk, men synet bedrar.

Vi valgte denne campingplassen fordi vi ville besøke en knøttliten by i nærheten og samtidig være nær nok til å reise til Heidelberg. Det ble et godt valg.

Når porten slo igjen bak oss følte jeg det litt som om jeg var kommet i fengsel.

Dette er en campingplass uten så mange stjerner. De scorer likevel bra på vårt hovedkriterium: Rene sanitæranlegg. Dusj og toalett er omtrent det du får her foruten fred og ro.

50-cent mynter er alltid lurt å ha, her er det myntinnkast for strøm.

Veien hit er slik at vi et øyeblikk eller to trodde vi hadde plottet feil adresse inn i navigasjonen i bilen. Det er nemlig ingenting i nærheten her. Bortsett fra en liten innsjø. Innsjøen er nok også grunnen til at det finnes en campingplass akkurat her.

Resepsjonen er ikke innbydende, det er kun et par brakker som er stablet ved siden av hverandre. Porten får deg til å føle at du har kommet i fengsel. Litt av følelsen forsvinner når jeg får nøkkel til porten i hånden. Bilen får selvsagt lov til å bli med inn, mens campingvognen henger på. Så snart den er huket av, skal den ut. Dette er en plass som byr på natur og ingen inndeling av parsellene for tilfeldige løsliggere.

Dette er gressbakken du får foran deg når du bor på denne plassen.
Solnedgang er vakkert også i helt flatt landskap.
Stranden er fin…

Campingplassen er forholdsvis billig. Du betaler kun for den strømmen du bruker, og det gjør du gjennom en automat. Dette er en god grunn til å huske å samle på 50 cent-mynter. Du vet aldri når du får bruk for dem enten til vaskemaskiner eller strøm. Det eneste du kan være sikker på er at behovet dukker opp når det passer minst.

En grillhytte står til rådighet.

Skal du være sikker på å ha strøm til kjøleskapet hele natten, må du legge på flere mynter…

Fastliggere er det også her, men de ligger litt vekk i fra løsliggerplassene.

Det finnes en liten kafe på plassen, men den fikk vi aldri prøvd de to døgnene vi besøkte plassen. Vår misjon var å besøke blant annet Heidelberg, som ligger bare 45 minutter unna. Husk grønn miljøoblat om du skal inn i byene med bilen!

Det er tydelig at mange setter stor pris på å være her mye.

Vi fant en matbutikk på vei hjem fra Heidelberg, men alle ligger et lite stykke fra campingplassen. Kjører du bobil bør du ha bunkret på forhånd.

Det spesielle med denne plassen, er at Riedsee er et populært reisemål. Stranden som løsliggerplassene er på, er også offentlig badeplass. Heldigvis stenger badeplassen klokka 20.00, slik at roen faller ned selv om det nok kan være ganske mange folk her på dagtid.

Åpningstiden for de badende er klokka 10.00, slik at du rekker både å få i deg en god frokost og dyppe deg i vannet før folk kommer. Og skal du bli på plassen får du også førstevalg av plass til å sole deg.

Landskapet rundt plassen er fint, også for sykkelturer. Det er flatt, og det er rolig. Det ligger flere landsbyer ganske nær.

Når du sykler rundt, oppdager du at plassen egentlig er ganske stor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.