Koselig plass i Süd-Tyrol

Rett ned i dalen etter å ha passert gjennom Brennerpasset, er Bolzano den første byen med litt størrelse på. Camping Steiner er et flott valg for noen dager i dalen.

Når denne plassen er full, er det vanskelig å få snudd. Stopp i tide!
Pass deg for dette skiltet! Her får du ikke snudd…

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har kjørt forbi Bolzano og sagt: Neste gang skal vi stoppe her! Så blir det aldri noe. Men så klarte vi det, både i 2014 og i 2017 bodde vi på Camping Steiner. Vi angrer ikke et eneste sekund.

Små parseller

Plassene i syd i Europa er ikke som i nord. Parsellene kan være trange, svært trange. I 2014 fikk vi skohornet vogna inn, selv om den kun er 7,5 meter lang. Plassen har noen få store plasser, i 2017 fikk vi heldigvis en av dem.

Jeg er i alle fall veldig glad for at vi ikke har falt for fristelsen til å trekke på en vogn som er lengre. Det er det nemlig ikke plass til overalt her.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er IMG_9648-1024x768.jpg
De fleste plassene er små, her strevde vi med å få inn i vognen som er 751 cm. En meter lenger og du ville ikke klart det.

Plassen har to sanitærbygg. Et som er bra og ett som er veldig bra. Standarden er høy uten å være direkte luksuriøs, viktigst av alt er at et er rent og at det er gode fasiliteter. Jeg sier det nok en gang: På camping er det viktig at fasiliteter som bad, toalett og vaskemuligheter er gode. Selv om det meste kan ordnes i campingvognen eller bobil, er det godt å ha et sted å gjøre hva man må…

Sykkelritt med nederlendere. Avslutningen var mildest talt fuktig.

Sykkelritt med fest

I 2017 var det et nederlandsk sykkelritt som dominerte i et par dager. Dette var tydeligvis et veldedighetsritt som hadde pågått i flere dager. På siste etappe ble campingplassen scene for deres lykkelige feiring. Det ble høylytt og veldig tydelig fyll, faktisk var det ikke lenger flaut å være norsk i utlandet. Disse overgikk det meste.

Familien som driver plassen har tilegnet seg både dansk og nederlandsk gjennom årene. Det gjør det svært mye enklere å kommunisere. Dessuten sier det litt om viljen til å tilpasse seg kundene! Denne plassen er hyggelig.

Noen av parsellene er med tak av vindruer eller andre busker. Ikke like kjekt om du har høy vogn.

Hovedspråk er tysk

Her ser du en av de største plassene – som vi hadde i 2017. Her er det også flott utsikt.

Restauranten er så som så. Den er grei, men ikke stort mer. Maten oppfatter jeg som kjedelig, men det er ikke langt du skal gå for å komme til en annen restaurant i den lille byen Laives eller Leifers som de også kaller den. For her i denne delen av Italia har de nemlig ikke fått med seg at de snakker italiensk i dette landet, hovedspråket er tysk.

«Italiensk snakker vi bare når vi ikke vil at barna våre skal forstå, sa en lokal innbygger til oss.»

Plassen er full av vakre, grønne planter og mange flotte blomster

Denne hyggelige, lille campingplassen har en atkomst som er svært enkel å kjøre. Vegen helt fram til porten er bred og fin, men pass deg for skilt som forteller at plassen er full. Da får du nemlig en jobb med å komme deg ut igjen. Selv om du er god til å rygge, så må du også dirigere alle som kommer bak deg.

Mange utflukter

Utgangspunkt for en rekke utflukter, kan denne plassen være. Bolzano og Ötzi er bare en ting, for nordmenn er Val di Fiemme også en stor attraksjon. Visste du at det er her de dyrker eplene vi finner i fruktdisken om vinteren, dem som er merket «Süd-Tirol»? Eller du kan besøke den botaniske haven i Merano bare noen få kilometer unna. Området har også masse annet å by på, du bør rett og slett komme deg hit og oppleve det…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.