Grotte di Catullo

Published: tirsdag, 03. mai 2011 19:20

Grotte di Catullo troner helt ytterst på halvøya Sirmione. Historien vil ha det til at dette var den gigantiske villaen til poeten  Gaius Valerius Catullus. I såfall er ruinene 2 100 år gamle…

Slik ser det ut på vei ut mot området ytterst på halvøya Sirmione. Oliventrærne gir deg litt skygge.

Ruinene etter denne enorme villaen er trolig 2100 år gammeltBåde ruinene og stede i seg selv er unikt der halvøya stikker ut i Gardasjøen

Det fine her er at det går an å spasere hele veien ut langs vannkanten.

Histoirebøkene er ikke helt enige med seg selv om historien er sann. Om det virkelig var Catullo som eide denne vanvittige bygningen i tre plan. Hvorvidt det er sant, er av underordnet betydning. En vandring rundt i ruinene er mektig. Hvordan i all videste verden kunne noen finne på å bygge noe så gigantisk som dette? En villa på 167 x 105 meter – mer enn 17 500 kvadratmeter!

De kunne bygge i gamledager også.

Stikk innom Sirmione på vei ut hit. Også her inne, så får du se hvordan det ser ut på veien mot målet.

Fantastisk utsikt innver halvøya SirmioneUansett om dette er riktig, så er det gamle huset gigantisk. I dag er hele området en stor olivenlund, trærne er uhorvelig gamle i seg selv. Når jeg går mellom dem, forteller de meg hele historien. Bit for bil I alle liker jeg å tro jeg kan høre den.

Bygget var enormt.

Villaen skal være bygd av romere. Poeten Catulo eller Catullus, var av en rik veronesisk familie, og om han ikke eide denne villaen, så har han uansett omtalt den meget.

Noen deler har overlevd bedre enn andre.

Villaen var i tre plan. I dag er alt i ruiner, men deler av byggverket er i bedre stand enn andre. Området er flott organisert og tilrettelagt slik at du kan få et riktig godt inntrykk av hva dette engang har vært. I dag kan du lett kjenne igjen stedene hvor det har vært bad, her er store pilarer og kjempemessige buer som den du ser på øverste bildet.Oliventrærne sette en spiss på opplevelsen I museet vil du kunne se mosaikker som er tatt vare på. Faktisk er dette området helt gratis å vandre rundt på. Museet koster det noen få euro å gå inn i. Det var for meg ikke noen stor oppelvelse, men hører på et vis med den totale opplevelsen likevel.

Utsikten var bare helt fantastisk.

Historien om dette stedet kan ikke bli veldig lang. Min viten om stedet er begrenset, utover det at det er en fantastisk opplevelse. Jeg tror heller ikke det er nødvendig å være så veldig interessert i historie for å ha glede av besøket. Dimensjonene er så enorme, byggverket er så prangende og imponerende selv 2 000 år etterpå.

Mye av det eldgamle er faktisk overlevdDet spektakulære her er også utsikten. Villaen hadde en plassering slik at hele Gardasjøen kunne skues fra nordenden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.