Füssen i enden av Tyskland

Füssen ligger helt i enden av både A7 og Tyskland.Du kommer hit om du kjører 970 kilometer etter Padborg.

Eller 950 fra Puttgarden. Eller du kan ta toget som Richard Wagner gjorde for å møte sine gode venn og velgjører kong Ludwig II av Bayern.

Füssen er enda en slik by: Egentlig ikke spennende i det hele tatt, men så blir den spennende når du gir den en sjanse.

Lettere by å finne enn Füssen var ikke å finne i Tyskland da vi besøkte byen i 2007. Vi kjørte rett og slett A7 helt ned til den gikk  over til landevei med to kjørefelt.Så var det å svinge av før vi kom inn i Østerrike. Omtrent likt gjelder i dag, men nå er det laget ny tunnel og A7 går i full bredde rett inn til du er i Østerrike på vei gjennom Fernpass. Husk bare å svinge av som det siste du gjør før du kommer til Østerrike.

Füssen er i dag kanskje mest kjent fordi den er den nærmeste ordenlige byen til eventyrslottet til Ludwig II, men faktum er at denne lille byen har vært svært viktig opp igjennom historien. I sær for romerne. Her var nemlig porten til Romerriket, eller i alle fall enden av passet alle måtte igjennom for å komme videre til det som i dag er Italia.  Navnet på byen er også en «forvansking» av et latinsk navn 

Den gamle veien het Via Claudia Augusta. Faktisk er det Augusta Vindelicum som ligger i den andre enden av veien. Eller Augsburg som det heter i dag. Slottet på høyden av byen er også sommer residensen til prinsebiskopen av Augsburg.  Byen ligger 808 m.o.h. selv om det ser ut som den ligger på flatmark…

 Slottet på høyden blir stilt litt i skyggen, fordi både Hohenscwhwangau og Neuschwanstein ligger bare få kilometer unna. En kort biltur unna og du er i Schloss Linderhof også. Da blir det rett og slett for mye slott og historie for mange turister.  Men byen kan være et godt avbrekk fra slottsturer med mylderet av turister.

 Tett inntil byen har du Forgensee, den er faktisk kunstig bygget. Ikke i Norge for å samle kraft for elektrisitet, men som en buffer mot storflom når vannet kommet for fullt fra snøen i alpene som ligger som bakteppe for byen.

hoyslottet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.