Feriegleden er din egen

Fastere enn dette blir det ikke. Slutt å snakk om firkantete eller runde hjul. Gleden er å ha ferie.

IMG 2893

Inspirasjonen er dette bildet du ser her. Pluss at jeg i 2015 ikke har rikket på campingvognen. Ikke en milimeter!

Nei, hjulet er ikke mitt, men det kunne ha vært. Eller kanskje ikke. I alle år har vi kjørt med vognen, og det har vi tenkt til å fortsette med. I alle fall i sommerferien. Ellers i sesongen er vi faste. Hva er best?

Det svaret har du. Og du. Og selvfølgelig jeg. For det finnes så godt som like mange svar som det finnes ferierende. Det er nemlig det som er stikkordet. Enten du har bil foran campingvogna eller har en campingvogn med egen motor.  Feriegleden ligger nemlig ikke i utstyret, den ligger inne i deg.

IMG 1255

I år ble vi liggende helt stille. Først i påsken, så i pinsen, deretter i tre uker i sommerferien. Jeg ser slik laget at jeg egentlig ikke kan ligge helt stille, fordi det er noe som begynner å klø inne i meg. Jeg er alltid nysgjerrig, vil gjerne vite hva som er rundt den nest svingen. Det har jeg funnet ut i år også, forskjellen er at jeg har ikke dratt så langt for å finne svingene jeg har lett bak. Tro meg, det finnes mye å oppdage rett foran føttene dine også. Det handler bare om å lukke opp øynene

Ålreit. Jeg skal begynne med å innrømme at vi har vår fastplass et stykke unna. Lykkens Portal ligger 600 kilometer hjemmeifra. Fra vogna har vi mindre enn en times kjøretur for å komme til Tivoli i København, et av våre mange paradiser.

Jeg elsker Itallia. Min yndligsplass er Camping Marina di Venezia.   

IMG 2865

Jeg elsker Veneto, og er helt forgapt i  Venezia og øyene i lagunen.  Likevel stortrives jeg i Danmark på stede hvor absolutt ingenting skjer. Fem uker har jeg hittil i år tilbrakt på stedet hvor ingenting skjer.

Jeg har ikke sett en eneste italiensk vingård i år, ikke en herlig tysk restaurant med kun lokal mat. Ikke en eneste tiroler og knapt nok en svenske. Likevel har jeg opplevd suget i magen, den ubeskrivelige gleden som oppleves når ferien er vellykket. Når roen senker seg, når mengden av opplevelser og avslapping er akkurat passe utlignet.

Kanskje er hjulene blitt litt flatere fordi vognen ikke har rullet det siste året, kanskje er den frustrerte fordi jeg har et lite tregulv ved siden av vogna. Jeg har forsikret den – og meg selv – om at den skal ut og rulle om et års tid. Mest sannsynligvis på nytt til Italia. Likevel minner jeg både den og meg selv om at det ikke deles ut premier til den som reiser lengst og besøker flest steder i løpet av en sommer.

IMG 7554

Jeg er rastløs av natur, og ligger sjelden helt stille. Men jeg er nøyaktig den samme når jeg har et lite tregulv ved siden av vogna som når jeg kjører, bobil kan jeg aldri tenkte meg å ha, fordi jeg synes frihetsfølelsen er større med vogn. Dette er totalt uinteressant i seg selv. Det eneste som er viktig er at du trives på ferie på den måten du har lyst til å feriere. Enten det er med fly, med tog, bobil, campingvogn eller telt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.