Den lille store plassen

Selvmotsigende tittel, ja – hva så?Dette vet vi faktisk litt om, for her skulker vi aldri, men reiser minst en liten tur innom i året. I alle fall forsøker vi det.

Bussen stanser utenfor porten minst hver time. Den kan du ta til Frederiksværk hvor toget går videre til København. Eller du kan hoppe på toget allerede fra stasjonen 15 minutters gange nede i gata. Velkommen til Bokildegårds Camping i Melby ved Liseleje.

Slik begynte det i 2001

Det er også godt mulig å gjøre ingenting her. Bare slappe av. De aller fleste plassene er parseller med hekker rundt baut, noen få også litt mer åpent. Største delen av campistene er fastliggere, men det er godt om rom til løsliggere.  Plassen er drevet av Janne og Walter Christophersen. Den har beskjedne to stjerner, men sjarmen står til 5

Fra 2013 har vi hatt fastplass på denne campingplassen, etter å ha vært her siden 2001.

Stjerner på campingplasser er vel verdt en artikkel i seg selv, for gudene vet hva de egentlig betyr. Her er inget svømmebasseng, ei heller gedigne rutsjebaner eller stor restaurant. Derimot har du en liten butikk som har enkle kolonialvarer og drikke. Det er en kilometers sykkeltur uten motbakke til Liseleje og den nærmeste butikk, baker og flere restauranter.  Eller du kan dra til Asserbo, som også er et par kilometer unna.

På mange vis er Liseleje et område a la Kragerø, Nøtterøy og andre typiske sommersteder. Her er store mengder hytter og relativt mye folk. Men aldri mer enn at du får plass på en av strendene. Flere av dem er også bemannet med badevakter.

Ganske flott plass, ikke sant?
Fra en sommerfest Ronny som trubadur. 

Vertskapet er i særklasse, hyggelige. Derfor liker vi å komme tilbake og tilbake. Mest sannsynlig tar vi en liten tur innom i år også. Nå har vi De siste få år har plassen også fått campinghytervel sett de fleste severdigheter somCampingplassen har potensiale: Plen som er stor som flere fotballbaner – med mulighet for å utvide plassen sees kan, i alle fall innen våre interessefelt. Det vil si blant annet slott. Her har du Fredriksborg og Fredensborg Slot bare 30 kilometer unna, legg på 20 km og du når Kronenborg også. Eller en knapp time i bilen og vips du er i Kongens by. Er du virkelig interessert i slott, så har du også Jægerpris ikke så langt unna Fredrikssund. Ikke stort, men kanskje et av de mer Fortsettelsen av Æblestien rett bak campingplassen. Du sykler til havet på to minutterspennende. Eller du kan kjøre 10-11 mil og du når fram til Ledreborgs slott med sin nyrestaurerte hage.

Jubielumsfest i 2011

Campingplassen har en gigantisk grønn lune innenfor sine egne grenser. Denne ble for få år siden regulert om til campingplass, etter mange års kamp. I dag finnes ingen konkrete planer om å bygge den ut, men muligheten ligger der.

Veien ut til havet. Svømmer du lenge nok rett fram, kommer du hjem til Norge.
Melby strand ligger 1,5 kilometer fra campingplassen med sine flotte strender.

Fordi plassen ligger rundt 50 kilometer fra Helsingør, er den heller ikke ueffen som første stopp på vei ned i Europa, om du har brukt dagen til å kjøre gjennom Sverige. En liten omvei, men ikke langt i den store sammenheng. Det blir faktisk ikke mer omvei enn om du hadde kjørt Øresundsbroen

Helt til slutt. Vi begynner å få rimelig god følelse med denne plassen.  Første overnatting var i 2001, siden har vi vært der hvert år. Fra 2013 ble vi fastligggere her utenom sommerferien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.