Camping ved Cinque Terre

Vet du ikke om du vil til Toscana eller Cinque Terre? Reis til Camping River i Liguria, så er du i gangavstand til Toscana.

Resepsjonen er enkel å komme til med vogn eller stor bil. Betjeningen snakker bra engelsk og tysk.
Den eldste delen er skyggefull, men med små parseller.

Som utgangspunkt for å besøke de fem byene Cinque Terre, er denne plassen utmerket. De fem byene ligger i et landskap som ikke nødvendigvis er det beste for deg med campingvogn hengende bak bilen. Camping River ligger lett tilgjengelig i flatt terreng.

Alle parsellene er lette å komme til.

Cinque Terre nås best med tog fra La Spezia. Dit er det 17 kilometer til. Kjører du vanlig bil, hekter du navigasjonen din fast på jernbanestasjonen. Når du kommer dit, deler veien seg. Midt i veien går det lukt ned under jorden. Kjør dit, ned i parkeringshuset. Da har du femten meter å gå til jernbanestasjonen når du kommer opp igjen. Alternativt kan du kjøre til jernbanen (Ferrovia) i Sarzano, bare 8-9 kilometer unna.

Stedet har også en rekke utleievogner som er populære.

Der er det gratis parkering, men du må bytte tog i La Spezia.

Tilbake til plassen. Den ligger ved foten til et lite fjell, der hvor fjellene som Cinque Terre ligger i ender. Litt oppe i fjellsiden ligger selve byen Ameglia. Det er den du skal lete etter på kartet når du skal hit. Vi fant plassen fordi vi ble anbefalt den i et dansk nettforum. Plassen er relativt enkel, men bra.

Vår egen vogn på plassen

Vi booket plass fra Bolzano, men det var det ikke spesielt god grunn til fordi da vi kom fram var det ikke akkurat mange naboer i månedskiftet juni/juli.

Campingplassen har rimelig store parseller. Noen plasser kan du bare glemme å få en middels stor campingvogn inn på, andre er store nok til riktig store vogner.

Den nye delen er romslig, men det går nok ennå noen år før trærne gir skygge.

På bildene ser du at det ikke er noen stengsler mellom parsellene, men de er merket opp. Her får du ikke lov til å la bilen være parkert om natten, dermed blir det ekstra stille på dagen også. Og du får litt bedre plass på parsellen din.

Området ved svømmebassenget og baren er flott med utsikt til Toscana.

Restauranten og butikken er i ett, drevet av de samme folkene. Begge deler er hyggelige. I resepsjonen var engelsk intet problem, i restauranten var det litt mer sparsomt med engelsk kunnskaper. Til gjengjeld er de veldig gode til å snakke italiensk så forståelig at du forstår hva de mener selv om du ikke forstår italiensk…

Ekstra pluss for hyggelig restaurant.

Sanitæranleggene er enkle, delvis uten tak, men rent og bra.

Sanitæranleggene bærer preg av at campingplassen er i en annen geografi og klima enn hva vi er vant til i nord. Det er heller ikke noe direkte sanitærbygg, det vil si fellesområdene er ikke under tak. Du går rett inn i en bås enten du skal gjøre ditt fornødne eller ta en dusj. Det fungerer greit og campingplassen har to slike områder, slik at det aldri er spesielt langt å gå.

Det er for meg en liten gåte hvorfor veien er lagt akkurat her…

Her er også svømmebasseng – pool for mine danske lesere – og en kveldsåpen bar.

Sittende i en stol utenfor campingvognen gav meg en aha-opplevelse. Jeg stirret tomt og drømmene over til Toscana og Appenninene. Fjellkjeden når 1 200 kilometer fra De Liguriske alper og strake veien helt ned til tuppen av støvelen i Calabria. Før dette besøket så jeg aldri for meg disse fjellene som så mektige. Høyeste topp strekker seg nesten 3 000 meter til værs.

Rett foran meg stirrer jeg inn i det underlige, hvite berget. Instinktivt forstår jeg at jeg er nær marborbruddene i Carrara. Enda et sted å besøke…

Du når også lett til Pisa her i fra, eller faktisk også Firenze for den saken skyld. Toget bringer deg på 50 minutter til Pisa, halvannen til Firenze. Togene går minst en gang i timen. Med bil er det omtrent like lang tid.

Landskapet er flott, stille og rolig. I bakgrunnen her synes de hvite marmorbruddene i Carrara.

Hva du skal vite om du kjører en lang og bred ekvipasje, er at i alle fall på vårt kart, så eksisterte ikke innkjøringen til campingen i virkeligheten. En stump med et par meter asfalt avslørte hvor veien en gang hadde godt. Skjer det deg også, fortsett bare 1-200 meter videre til du ser en vei til venstre. Den heter via Arena. Kommer du dit, er det skiltet inn.

Veien inn er smal, for smal til å passere møtende bobiler og campingvogner, men det går bra. Når du skal forlate campingplassen opplever du sannsynligvis at det står et privat skilt som ber deg kjøre til venstre når du kommer ut i via Arena igjen. Ikke gjør det, med mindre du er helt sikker. Kjør tilbake samme vei du kom, det gjør livet litt lettere. Veien til venstre bringer deg ut via G. Amendola. Her er det trangt med rekkverk på begge sider. Tar du feil i et av kryssene, er sjansene store for at du får et ublidt møte med et av mange steingjerder…

Lekeplassen for barn er stor og romslig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.