Camping ved Bodensjøen

Kressbronn am Bodensee. Dyppe beina i Bodensjøen eller lyst til å slappe av et par dager på vei til sydlige breddegrader?

Bodensjøen er et vakker sted. Spesielt når du står i Tyskland og ser på Alpene i Sveits…
Inngangspartiet. Bygget er nytt og indikerer litt om standarden på plassen.

Campingpark Gohren ble for oss en pust i bakken på vei til Italia etter å ha besøkt Heidelberg. En liten avstikker fra motorveien og bare ti kilometer fra Lindau. Trenger du flere unnskyldninger for å komme hit?

Vår ekvipasje på plassen. Parsellene er bra store og delt tydelig inn.

Gohren er en stor plass, rett i vannkanten til Bodensjøen. Vi hadde tidligere bare fått et ørlite glimt av denne vakre sjøen tidligere. Nå vil vi gjerne tilbake. To dager er alt vi har tilbrakt her, men det innbyr til et deilig slaraffenliv i sakte tempo.

Campinghyttene er i mange ulike varianter på denne plassen.

La oss begynne utenfor plassen. De ti kilometerne til Lindau er i et landskap som stiger 30 meter underveis. Eller så godt som flatt, med andre ord. I alle fall målt med norske øyne. Vi syklet ikke så langt, men hoppet opp på syklene og tok en liten luftetur ut av plassen.

Noen av hyttene er riktige moderne…

Vi valgte veien til høyre, ikke av noen spesiell god grunn. Slik ble det bare. Etter få minutter bortover langs jordene åpenbarte det seg først en bobilparkering hvor de hadde sluppet ut motorene til gressing for kvelden. Hyggelig plass, så det ut til. I alle fall en bobilparkering uten asfalt, for meg er det det nemlig en gåte hva som er tiltrekkende med oppstillingsplasser på asfalt.

Ut på tur i flatt landskap. Nydelig sykkelterreng for litt dovne campister.

Nåja. Vi fortsatte litt til. Plutselig syklet vi rett inn i en restaurant. Kjøkkenet til høyre, bordene til venstre. Veien midt i mellom.-

I vannkanten ser det slik ut, med strender av småstein a la Gardasjøen

-Skal vi spise? spurte vi hverandre og svarte unisont ja.

Det ble svineknoke, grillet selvsagt. Fordi dette er et ganske mektig måltid, ble det nødvendig å sykle litt til. Bare bortover og bortover før vi snudde og syklet tilbake over jordene. Vi var ingen andre steder enn rundt i idyllen. En nydelig måte å hente inn krefter til den siste etappen før Italia.

Campingplassen har bra størrelse på parsellene og meget bra sanitæranlegg. Her er godt utstyrt butikk med matvarer. Restauranten har vi ikke prøvd fordi den var stengt da vi besøkte plassen.

Plassen er veldig innbydende. Dette er butikk og sanitærområdet.

Det eneste problemet på plassen er at telefonen vår gikk bananas. Den forsto aldri hvilket land den var i. Kanskje ikke så rart om du kikker på kartet. I denne enden av Bodensjøen ser du til Østerrike om du står i vannkanten og kikker til venstre. Rett fram er Sveits…

Idyll i vannkanten
Været slo seg skikkelig vrangt da vi var der, men heldigvis passerte stormen på andre siden av vannet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.