Camping nær Torino

Torino Camping Millpark er enkel, men hyggelig. Torino nås lett, samtidig bor du langt ute på landet.

Porten inn på Campingplassen. Resepsjonen er i bygget til venstre, det er helt stengt utenom åpningstidene.

Ta med deg en knappenål om du skal hit. Du finner den lett igjen, fordi du hører hvor den faller. Slik føltes det i alle fall da vi var på besøk.

Dette er en liten campingplass, sannsynligvis er det mest italienere som finner denne plassen. For selv godt ute i juli var det lite folk her. Plassen er ingenting å besøke om det er campingplasser du vil oppleve. For å oppleve Torino derimot, er den et godt utgangspunkt.

Oppvaskmuligheter både ute og inn. Husk fotpedal for å få vann!

Begynn i motsatt ende. For å komme til Porta Nuova, hovedbanestasjonen i Torino, er den ideell. Ser du alene på kartet, finner du fort ut at dette er 20 kilometer fra bysentrum. Derfor tar du toget…

Servicebyggene er enkle, hver bås sin egen inngang.

Fordi vi ikke ante noen ting om denne plassen og fordi vi ikke kjente området i det hele tatt, valgte vi å bestille plass. Det var bortkastet energi, fordi her var det plenty med plass. Beliggenheten i den lille landsbyen Caselette, er bortgjemt. Selve innkjøringen til veien som går ned til plassen, ser trang ut, men er det ikke. Finn fram Via Molino (veien til mølla) på Google maps så ser du selv. Smilet til mannen i resepsjonen er umulige å skape falskt. Vi følte oss virkelig velkomne, faktisk nesten som om vi gjorde dem en tjeneste ved å komme til dem. Slik ble hele oppholdet på tre netter.

Her er det en egen avdeling for fastliggerne, helt skilt ut fra løsliggere.

La støttebeina være ned, ikke kjør ned fra nivåklossene, spør heller driverne om de kan kjøre dere til jernbanestasjonen i Alpignano. Dit er det knapt fem kilometer. Eller du kan kjøre selv. Alpignano finner du lett parkeringsplass, i alle fall om du kommer tidlig på dagen. Vi kjørte simpelthen rett til høyre før jernbanstasjonen og fant et skilt med «P». Der sto vi gratis hele dagen.

Standarden her ikke høy over alt, men plassen er veldig stille og koselig.

Toget koster deg et par euro per person. Du kommer rett inn på hovedbanestasjonen og finner hovedattraksjonene i gata du kommer ut. Faktisk er selve jernbanebygget også en severdighet i seg selv. Om du går ut hovedinngangen, snu deg hundre meter ned i gata og se deg tilbake! Jernbanestasjonen er flott!

Alternativt kan du ta metro fra Collegno. Det er en litt større by. Det positive med dette er at du kjører til endestasjon i begge ender. Torino er også endestasjon for toget som kommer fra blant annet Aostadalen, derfor går det lett å komme tilbake også. På stasjonen er det også lett å finne informasjonsfolk som hjelper deg.

Tilbake til via Molino. Når du er vant til høystandardplasser, er ikke denne veldig imponerende. Den har tre stjerner i boka jeg bruker til å finne campingplasser, det er grensen vi har satt (for å slippe og se om plassene er ordentlige). Servicebygget har toaletter med dør rett ut, slik at alle kan bruke alle, uansett kjønn. Det er heller ikke så uvanlig i Italia. For vask av deg selv, er det både inne ut og ute. Dusjene er på samme måte som toalettene, ikke hypermoderne, men de fungerer bra og har til og med høyere trykk på vannet enn på mange slike plasser. Vi likte det svært godt. Prisnivået på plassen (dusjen er inkludert) er relativt rimelig og bærer preg av at du er langt fra en større by.

Stedet er også et godt utgangspunkt for å utforske en større del av Piemonte. Og her er det faktisk veldig mye å se! Du er for eksempel ikke mer enn knappe to timers kjøretur fra Mont Blanc, kjører du igjennom tunnelen er du i Chamonix. Den vakre Aostadalen er også et vakkert skue. Pluss veldig mye annet.

Plassen er plan og jevn, i tillegg har de spandert godt underlag på «veien» inn mellom parsellene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.