Koselig plass ved Lausanne

Camping de Vidy Lausanne ligger midt i smørøyet, om formålet er å slappe av ved Genevesjøen noen dager.

Velkommen! På denne plassen følte vi oss virkelig velkomne. Hyggelig plass!

Kanskje kan du ikke kalle Camping de Vidy for bycamping, men den ligger bare tre kilometer unna Lausanne. Camping i Sveits. Terrenget i den retningen er paddeflatt, så det er godt egnet både til fots og på sykkel. Følg på til du ser en stor bygning som heter «Møvenpick». Ja, det er her hovedsetet til isen befinner seg. Ha øynene oppe nå og begynn å bremse når du merker at veien svinger brått til venstre. Når du har et monument som teller ned til neste olympiade på høyre side, så kan du gå rett over gata og inn på undergrunnstasjonen. Velkommen til en Metro som trolig har verdens bratteste linje!

Ser du hvor flatt og fint det er? Størrelsen på parsellene bærer preg av å være beregnet på mindre vogner

Skaff deg reisekort!

Så kan du gå tilbake til campingen. Eller du kan like gjerne ta bussen, for om du ikke har fått reisekortet da du sjekket inn, stikk innom og få det. Det gir deg nemlig fribillett på bussene og på metroen, i tillegg til de lokale togene. Camping i Sveits er dyrt, men benytter du deg av de mulighetene som er, blir det straks litt billigere…

Plassen er veldig ryddig, og internveiene er brede. I tillegg er de enveiskjørte.
Sveitserne viser at de kan camping de også.

Jeg fant fram til denne campingplassen fordi jeg søkte litt på nettet, naturlig nok. Det som fristet var nærheten både til Genevesjøen og til byen, i tillegg fant jeg ut at det går buss her. Det er det flotte med camping i Sveits, de offentlige transportmidlene er ofte lett tilgjengelige.

Camping i Lugano

Sommerfugler i magen

Dette var bare vårt andre besøk på camping i Sveits, derfor dukket det opp noen sommerfugler i magen da vi ble stående bom fast på grunn av en ulykke i Frankrike. For å være helt sikker besluttet jeg å ringe campingplassen. Stemmen som svarte var fløyelsmyk og slo umiddelbart over til engelsk da jeg begynte å snakke. Denne delen av Sveits er det fransk som er hovedspråket.

Litt mindre bekymret, fortsatte vi. Inn i Sveits ved Basel og rake veien forbi Bern til campingplassen. I det ene øyeblikket var vi på motorvei, i det neste i relativt smale boliggater. Mottakelsen ble like hyggelig som den fløyelsmyke stemmen hadde gitt meg et bilde av hva den ville bli.

Rent og pent

Campingplassen er ren, men den bærer preg av å være gammel. Sanitærbyggene er ikke utdaterte, men de er på god vei. Men så lenge det er fri dusj og rent ellers, så duger det for oss. Atmosfæren på plassen gav oss en god følelse.

Parsellene er ikke veldig store, snarere litt trange. Heldigvis er det tydelig merket, slik at det ikke oppstår noen tvist om hvor grensene går. Rent bortsett fra at de så ut til å ha lempet litt på reglene hist og her for fastliggerne. Vår vogn på 7,5 meter og bilen på knappe fem fikk rimelig god plass inne på parsellen, så da er det ingen god grunn til å klage. (rent bortsett fra at du får naboen relativt tett på…)

Flat plass

Bare et par hundre meter fra proten når du busstoppen til IOC – bortsett fra at de kjører helst sorte biler med sjåfør.

Plassen er flat, her er det ingen behov for masse kiler for å vatre vogn eller bil.

Plassen er middels stor, det vil si at den er stor nok til at du kan få løsnet litt på benmusklene på kvelden, uten å gå ut. Eller du kan gå ut og spasere langs stranden. Genevesjøen gave meg nesten like absurd følelse som da jeg sto på stranden på Waikiki Beach i Honolulu Hawaii som ung mann. Det er flott.

Inne på plassen er det en restaurant. Pannekaken du ser på bildet, var en artig opplevelse. Vi fikk ikke prøvd Flammekuchen som de også hadde, men de så veldig gode ut. Prøv dem!

God restaurant

Maten er god på restauranten, men igjen: Det er ikke billig. Går du en kort tur på noen minutter langs promenaden i retning av Geneve, dukker det opp en bygning midt inne i den lille løvskogen. Det er også en restaurant. Den er også veldig hyggelig – og har god mat.

Den siste restauranten som finnes i nærheten (blant de vi oppdaget), er i krysset der du kjører ned mot plassen fra hovedgata. Det er en typisk liten tratoria.

Slike pannekaker kan være en god ide å prøve 🙂

3 thoughts on “Koselig plass ved Lausanne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.