Camping Chiemsee

Camping Chiemsee er en vidunderlig liten perle ved innsjøen den har lånt navnet sitt i fra. Plassen ligger kloss inntil A8 en halv times tur før Salzburg.

Til tross for at det bare er en jordvoll som skiller plassen fra den travle autobahnen, var ikke vi plaget av trafikkstøy. Erfaringene fra denne plassen er i all vesentlighet hentet fra en overnatting sommeren 2010.  Men det var virkelige verdt besøket.  Dette er midt i et området vi har en del kjennskap til, fordi de ligger tett inn til Salzburg på den naturlige veien fra München mot Salzburg.

Restauranten

Her snakker vi en times tur i bil fra München og knapt 40 minutter til den østerriske byen. For oss som er en aldri så liten smule opptatt av Kong Ludwig II av Bayern, så er dette også midt i hjertet av riket hans.  Trivelig plass som er velordnet og renUte på den flotte innsjøen befinner det skandaløse byggeprosjektet hans som aldri ble fullført før kongen ble tatt av dage. Nemlig Schloss Herrenchiemsee Dit kommer du fra byen Prien litt lenger inn ved sjøen. Og er du ikke det ringeste interessert i denne type historie, så er en båttur på dette vannet en opplevelse verdt å oppsøke.

Plassene er romslige og mange. Skal du bare bli et par netter må du ta til takke med plassene lengst vekk fra sjøen.
Plassen ligger på flatmark, rett bak troner alpene seg opp.

Møtet med alpene er noe av det vakreste jeg kan tenke meg. Blir ikke lei. Det skiller rundt 1800 kilometer hjemme fra til dette stedet for meg. Eller 1650 kilometer fra svenskegrensen ved Svinesund.  Etter å ha kjørt i et par dager med dønn flatt landskap, reiser fjellene seg. Ute på vannet kan du oppleve det gang på gang.Vakrere syn enn når alpene reiser seg, skal du lete lenge etter Helt flatt bak deg, snu deg og fjellene stuper opp fra landskapet. Rett og slett vakkert.

A8 med fri fart ligger kloss inntil plassen, men en høy støyvold stenger mye ute.

Plassen er en overraskelse. Dette er en oase ved Übersee. Adressen hit er Rödlgries 1,D-83236 Übersee-Feldwies  Den opererer med fire stjerner, jeg vet ikke hvilket system den har fått dem i.  Men standarden er intet mindre enn upåklagelig – min mening.  Den har ikke all verdens tivoli fasiliteter, men den har en godt utstyrt lekeplass og strand rett inn på plassen.  Enda viktigere er at den er både ryddig og virker rein.  Sanitærbygget ligger slik til at du risikerer å få deg en real spasertur om du ligger feil til, men det står du sikkert over. Flott restaurantbygg og sanitærbygget er rent. Vi ble tildelt plass i et transittfelt som ligger litt lengst vekk fra vannet, men også lengst vekk fra mygg…

Siden har vi vært her flere ganger, og liker stedet litt bedre for hver gang.

Strømsystemet er artig. Her er det en måler til samtlige punkter – men alle målerne er inn i vakthuset slik at de slipper å gå ut for å sjekke. De bare ganske enkelt tar strømmen din når du skal reise…

Nevnes må også restauranten, som har både hyggelig betjening og god mat!

Chiemsee er Tysklands nest største innsjø etter Bodensjøen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.