Blomsterfantasi i alpene

Schloss Trauttmansdorff rommer en fantastisk blomsterpark. Sin unge alder til tross, parken er blitt legendarisk helt nord i Italia.

Slik ser den ut når du tar et par skritt tilbake

Siden 2001 har parken eksistert i den formen den er i dag. I flere år holdt eierne på med byggingen. Resultatet har blitt en blomsterpark – botanisk have – i en skråning i alpene. Den 120 dekar store parken har en høydeforskjell på 100 meter! Er det rart blomstene trives?

Slottet er dominerende på toppen av parken, men det meste spennede er hva som er ute.
Utsikten fra slottet. Høydeforskjellen er 100 m.o.h.

Tida står stille

Høyeste utsiktspunkt. Opp hit er det bratt og høyt..

Forventningene våre var ikke store da vi kjørte fra Bolzano til Merano i Syd-Tirol. I denne dalen er alt frodig, klimaet er mildt og behagelig. Høyden til Merano er 325 m.o.h. , det betyr at parken rager opp til rundt 450 meter på det høyeste. Hva de har fått til på denne lille plassen!

Parken er et hvilested, enten du vil eller ei. Roen bare kommer over deg som går rundt her.
Yndlingsgrønnsaken min! Artisjokk. Den er bare fascinerende!

Her finnes guidede turer, eller du kan rusle rundt for deg selv. Slik liker jeg det best. Rusle rundt og oppdage alt vi kommer forbi. Beregn minst to timer til dette besøket, aller helst tre timer. Faktisk blir tida borte når du går rundt her, du glemmer tid og sted. Nærmere Paradis er det vanskelig å komme.

Schloss Trauttmansdorff

Blomster i alle farver

Artisjokk som skulle ha blitt høstet før den lille blomsten kom fram.

Her er blomster i alle mulig farver, her er eksotiske palmer, utallige sorter artisjokker, merkelig trær, fosser og flotte stier. Jeg vet ikke hvor lange stiene er, men det er flere av dem. Skal du gå dem alle og samtidig få med deg litt av skjønnheten, blir du gående her en god stund…

Hver enkelt blomst, hver enkelt tre, er ikke hva som fascinerer meg her. Det er helheten. Parken er liksom et helt annet sted. Her inne beveger ikke klokke seg.

Royalt feriested

Selve slottet er ikke her så veldig spennende, bortsett fra historien. Dette var nemlig feriestedet til keiserinne Sissi. Den unge Elisabeth ble nemlig født rett på den andre siden av fjellene, i Bayern. Hennes rike som hun vant da hun giftet seg, var hele det mektige riket Østerrike-Ungarn. Fram til grensene ble tvunget flyttet etter den første verdenskrigen.

Stiene snirkler seg rundt i kriker og kroker, slik blir det mange kilometer av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.