Camping Union Lido

Union Lido er sammen med Campingvillage Marina di Venezia de to plassene som er best markedsført av nordmenn og dansker på internett.  Jeg er aldri i tvil om hvilken av disse to plassene som er min favoritt…


telt


Fra træne rekker det å falle ned en del dritt i løpet av en ukes tid…

Her snakker vi en god porsjon personlig smak. Lido har 600 mål å boltre seg på, 100 mål mindre enn de 700 til Marina’n.  Eller 600.000 kvadratmeter i tilfelle det er noen danske eller svenske som stikker innom disse sider.  Lido har likevel noen flere parseller enn Marina, og plassene ligger et par kilometer fra hverandre.

Lido er enda enklere å vinne enn Marina. Etter å ha kjørt igjennom Jesolo på vei utover Lidoen (som betyr Strand eller sandstrand på italiensk)  Opprinnelig var det AutoUnion som etablerte denne plassen, men den ble seinere overdratt til Audi.  Så vidt meg bekjent er den fremdeles på tyske hender.

La det være sagt i rettferdighetens

Beskyttelse

Beskyttelsestak mot nedbør og nedfall – og lyd

navn, vi har aldri overnattet på denne plassen.Kun har vi besøkt den i nøyaktig 45 minutter. Det skulle bli 45 minutter vi aldri kommer til å glemme – og sannsynligvis 45 minutter som gjør at vi aldri kommer til å tenke tanken på overnatte på denne plassen!

Da vi møtte opp i porten, var alle bare blide og hyggelige. Den unge jenta som hilste oss velkommen slo straks over på dansk da hun så vårt norske bilskilt. Og ja, selvsagt kunne vi få lov til å kikke på plassen!

– Dere må registrere dere her hos meg og få utstedt et pass. Da kan dere besøke plassen i en time, smilte den hyggelige danske.

Idyll

Skyggen fra trærne vet man å sette pris på i 40 graders hete

45 minutter seinere kom vi tilbake, blide og fornøyde. Da vi skulle ha vår legitimasjon tilbake, ble vi møtt med en tiriade av utskjelling. For å ha vært inne mer enn en time. Det var riktig så vi ble utskjelt. Ikke aner jeg om noen andre i nærheten forsto hva hun sa, men det føltes bare vemmelig. Dessuten forsto vi overhodet ikke hva som skjedde! Etter en stund kom det for en dag at den unge, tidligere blide danske kvinnen, hadde sett feil på klokken! Hun oppdaget at vi hadde rett og at vi kun hadde vært der inne i mindre enn den tilmålte tiden. Siden det da heller ikke vanket noen unnskylding, blir jeg svært vanskelig å overtale til å komme tilbake til dette sted.

Slikt finner jeg meg bare ikke i!

Nok. Isolert fra den episoden var her vakkert. Plassen virker litt mer etablert enn Marina’n, eller at den har noen flere år på baken.  Hva som slo oss er at alt er i vinkel. Til og med trærne. Når trærne er plantet, er det med pinlig nøyaktighet. De står helt snorrett. I alle retninger. Alt er systematisk, nesten klinisk. Det er reint, det er forbudt å sykle her, forbudt å sykle der. Her er flotte butikker, restauranter, lett tilgang til stranden og flott badeanlegg.

Men totalt blottet for sjarm. Dette er en fabrikk. Men mange liker den. Og alt er tilgjengelig på dansk – til og med svært mange av dine potensielle naboer. Nesten så det blir en liten koloni…

Restaurantbygg

Et av restaurantbyggene – på strand


Jeg vil ikke  fraråde noen fra å være her. Jeg har hørt svært mange som synes dette er en super plass. Men den virker litt for regulert for meg. Kanskje er jeg urettferdig, men jeg kan bare ikke like å bli utsatt for den munnbruken vi ble…

Egentlig sier vel dette bildet allerede en del om plassen. For Union Lido har sitt eget vanntårn. Sikkert ikke dumt i det paddeflate landskapet!
Vanntårnet på Union Lido
Erfaringene våre er som på siden foran, veldig begrenset fra denne campingplassen. På den annen side skal det heller ikke så veldig mye til for å forstå at dette er en flott plass, materielt sett.  Standarden på bygninger og infrastruktur generelt, er svært høy – og vil til fredsstille de fleste av de mest kresne.

For meg er det viktigste renhold i sanitæranleggene. Er det ikke ordentlige rengjort, kan det være det samme med hele plassen.

Union Lido virker svært godt stelt. Bygningene til sanitæranleggene står ikke noe tilbake for dem på Marina, mer eller mindre tilsvarende standard Hyggelige toalettbygg

Slik ser det ut. Noen vil sikkert lure på hvorfor jeg har bilder av toalettene når jeg har vært inne på en campingplass kun i 45 minutter. Vel, det er fordi du skal ha muligheten til å se dette. Rett og slett for å være øynene dine…

Derfor har jeg spandert et bilde til, nemlig dette:

Nok en gang er det kun en ting å si: Mange norske campingplasser har noe å lære. Tilgjengjeld er prisene her nede høyere enn hva de er i Norge. Men du tar igjen prisene når du skal handle andre varer.

…dessuten ligger både Venezia og Adriaterhavet og blinker rett borte i horisonten…Rene toaletter er alltid


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.