Reddende engel i München

Campingplatz Munchen Obermenzing dukket opp som en reddende engel etter å ha forsøkt og besøke en annen plass nær München. Den snudde regn til sol.

Selv fuglene har det godt her

Campingplassen rett utenfor München ble en hyggelig overraskelse etter å ha besøkt den første i NordWestSiden dagen hadde startet med et møte med den helsvarte plassen et annet sted, ble dette en oase. Og en trivelig oase hvor vi overnattet i tre døgn. Akkurat lenge nok til å debutere med vårt soltelt fra Isabella.Obermenzing ligger cirka 12 kilometer unna sentrum av München, men det er svært lett tilgjengelig med offentlig kommunikasjonsmidler. Buss 164 stanser ved porten og bringer deg fire busstopp til høyre mot Untermenzing. Der finner du holdeplassen for hurtigtoget og går ombord i S-2 rett inn til for eksempel Karlzplatz. Det tar 20-30 minutter inkludert venting på toget.

Vår egen ekvipasje

Fastliggere finnes her også..Campingplassen ligger også svært A8, slik at den er helt kurant å bruke selv som en kvikkstopp på vei til Italia eller Østerrike. Men den er også svært bra utgangspunkt for utforsking av den  største byen i Bayern. Herfra er det bare en kort biltur til Schloss Nymphenburg – temmelig nøyaktig 7 kilometer. Det høres kanskje skremmende ut å kjøre i München, men har du navigasjon i bilen går det som en lek.

Ta bussen fra Obermenzing til Untermenzing og du når toget inn til München i en fei.
Plassen er inndelt i parseller med rimelig stor størrelse.

Til Dachau og konsentrasjonsleiren er det fra 13 – 22 kilometer, avhengig av hvilken vei du velger. Den korteste er den tregeste, men kanskje den beste. Da kan du komme deg innom en Fritz Berger campingbutikk i Karlsfeld…

Plassen har både løse og litt mer fastliggere.

Toalettfascilitetene er midt på treet – men reneVår opplevelse på denne plassen er at den er rimelig rein og ryddig. Den er sikkert en større opplevelse for dem som bor midt i Europa og ikke er vant med skog. Området er nemlig et beskyttet naturområde, en liten løvtreskog som gir flott skygge.

Toalettbygget er tydelig utvidet på et tidspunkt. Standarden er ikke suveren, men likevel bra nivå med celler med vaskeservanter og rikelig med dusjer.

Vogner på vent, ikke alle er like velholdte.

Selve toalettene har for meg et absurd system hvor det er en stor rull toalettpapir utenfor alle avlukene. Her må du ta med deg det du tror du kommer til å bruke. Har du for lite, har du et problem… Mest sannsynlig tar du med deg for mye, og sløser. Forstå det dem som kan.

Toalettbygget og vaskerommet. Resepsjon på motsatt side.

Vi besøkte plassen i slutten av juni, da var det ikke veldig mye folk på den. Plassen er inndelt i en del båser, men har også et stort, åpent område midt på plassen. Dette er i første omgang beregnet på telt. Plassene i båsene er bra og faste, selv i relativt kraftig regnvær hadde vi det helt ålreit der.  Det du skal være klar over på denne plassen, er at det er lurt å ta seg en tur til fots før du slår deg til ro. Særlig om du har en vogn som slår kraftig ut i hekken. Plassen er romslig, men noen steder kan det være trangt rundt hjørnene. Særlig om du ikke følger kjøreretningspilene…

Strømmåler med myntinnkast

Det største spenningsmomentet på denne plassen, er strømmen. Du har rikelig, det vil si 10 A, men systemet er en smule gammeldags. Du betaler 50 eurocent per kilowattime – men det gjør du i automaten på stolpen. Du kan gjerne stappe den full av mynt, slik at du er sikret, men vi fant fort ut at vi slo kjøleskapet over på gass og brukte kun strøm til lys. Dermed slapp vi å våkne opp til kald melk til frokost…

Toget nås lett etter noen få minutter på bussen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.